13 Aralık 2010 Pazartesi

Dikkat, Karantina Bölgesi !

Çocuklar bir hastalandı, pir hastalandı değerli blog okuyucuları...

Can'ı geçen Çarşamba şidetli kulak ağrısıyla doktora götürdük, orta kulak iltihabı olmuş. Son aylarda ikinci kez oluyor. Bunun nedenini bilen var mı? Sadece nezleydi çocukcağız, ama kulağına vurmuş. Bir arkadaşım geniz eti olabileceğini söyledi. Bir dahaki gidişimde doktora soracağım. Can günlerdir antibiyotik içmesine rağmen, ilk kez dün gece ateşlenmedi.

Can'dan nezleyi kapan Alp de Perşembe günü ateşlenmesin? O da üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş. Günler boyunca her gece ikisi de ateşlendiler ve uyuyamadılar. Cenk'le ben birer zombiye dönüştük resmen. Hele Alp'in ateşi o kadar inatçı oldu ki, yavrucağızı gece 2'lerde, 3'lerde duşlara sokmak zorunda kaldık. Ibufen içmekten helak oldu ikisi de. Birkaç haftadır bizde olan babaanne ve büyükbaba da hasta, artık kim kimden kaptı, belli değil. Cenk'le ben sağlamız neyse ki. Sihirli bir güç bizi sağlam tutuyor şimdilik. Ama benim yorgunluktan tansiyonum düşüyor, başım dönüyor ara ara. Cenk'in uykusuzluğa bu kadar dayanıklı olması inanılır gibi değil !

Bugün günlerden pazartesi, sanki daha iyi gibiler. Bakalım Alp bu gece ateşlenecek mi?

Hasta bir çocuk ne kadar zor bilirsiniz, hasta iki çocuk ise felaket !!!

1 yorum:

jülide dedi ki...

bir yuva ritüeli olan orta kulak iltihabınız hayırlı olsun!!! Sorma Özgür bu yuva başlayınca çocuklarda otomatik olarak orta kulak iltihabı da başlıyor. Sebebi maruz kaldıkları virütik hastalıkların ardı arkasının kesilmemesi ve henüz yetişkinlerinki kadar uzun ve girintili çıkıntılı olmayan kulak borusunun (bunun elbet bi adı var, ama şimdi google layamadım)pek havadar olmaması sebebiyle iltihaplanması. Bu sebeple çocukların kulaklarına tüp takıp duruyorlar, havadar olsun diye:P Burnu hep temiz tutmak gerekiyor. Çok geçmiş olsun, 2 çocukla harbi işiniz zor bu hastalık zamanlarında...